Снимка Фейсбук/Даниел СмиловДоц. Даниел Смилов направи експертен анализ на предстоящите избори.

...
Снимка Фейсбук/Даниел СмиловДоц. Даниел Смилов направи експертен анализ на предстоящите избори.
Коментари Харесай

Доц. Смилов: ГЕРБ и БСП не са чак толкова големи партии. Те общо нямат и 50 % от подкрепата на хората

Снимка Фейсбук/Даниел Смилов

Доц. Даниел Смилов направи експертен анализ на идните избори. Той сподели мнението си за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, както и за модела " Борисов ". Смилов изясни също за какво няма да има нови избори след вота на 4 април.

В един фрагментиран предстоящ парламент ръководството ще бъде плод на комплицирана коалиция и партиите ще са принудени да вършат взаимни отстъпки. Управлението ще бъде амалгама на основни цели.   Това съобщи политологът и учител в СУ „ Св. Климент Охридски “ доцент Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики, по БНР. Covid-19 несъмнено ще бъде фактор на идните избори, само че въпреки всичко на тях ще се вземат решение доста други въпроси. Основният въпрос е дали моделът „ Борисов “ ще се рехабилитира, дали ще получи нов живот или ще бъде непризнат, уточни Смилов, написа

Двете така наречен огромни партии - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, в действителност не са чак толкоз огромни. Тези сякаш две огромни партии на процедура имат общо под 50% от поддръжката на хората, означи политологът. Предвид очертаващата се в идващия парламент доста мощна фрагментация съгласно Смилов е несъответстващо да прекарваме всичко през призмата ГЕРБ – Българска социалистическа партия. 

Тиражира се версията, че в случай че тези две партии не са добре показани в идващия парламент, предстоят нови избори. В България обаче постоянно се образува държавно управление, напомни Смилов. 

В коментара си по поръчката на президента Румен Радев да се кандидатира за втори мандат политологът посочи, че той няма да рискува да се дистанцира от Българска социалистическа партия, само че с маневрите си се пробва да си отвори пространство и към други гласоподаватели.

„ Той избърза. Опитва се, в случай че не да извие ръцете, да сложи Българска социалистическа партия в състояние да ратифицира неговата кандидатура. Това не се харесва на Корнелия Нинова. Има някаква битка за водачество сред двамата в лявото пространство. Може би и двамата надценяват картите, с които разполагат. “

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР